El nostre ramat - Peralada Mas Marcè

Km0

El nostre ramat, ubicat a la plana empordanesa entre Siurana i Vilamalla, s'alimenta amb pastures tradicionals ecològiques, sense herbicides, ni pesticides ni transgènics. Això ens garanteix l'elaboració d'uns recuits i iogurts d'altíssima qualitat.

 

Les propietats de la llet d'ovella

Malgrat que els recuits i iogurts d'ovella són força desconeguts al nostre mercat, cal destacar les excel·lències de la llet d'ovella*:

- té al voltant d'un 48% més de proteïna que el iogurt de llet de vaca

- té el doble de calci

- és més alt en vitamines A, B, C, D, i E, té nivells més alts de biotina, magnesi, fòsfor, potassi i zinc, i menys sodi.

- no té un contingut tant alt com la llet de vaca en àcids grassos saturats.

- el iogurt d'ovella és més digerible, de manera que les persones amb intolerància a la lactosa provinent de productes de llet de vaca poden ser capaces de gaudir-ne.

- les ovelles produeixen una llet més espessa, que conté sòlids en una proporció més elevada que la llet de vaca

 

*aquesta informació ha estat extreta de l'estudi portat a terme per la Universitat Politècnica de Catalunya sobre “El iogurt d'ovella: influència de diferents cultius iniciadors comercials i la seva producció a Catalunya”, de l'autor Jose Antonio Sevilla Castillo (novembre 2011).